Pembayaran Seterusnya i-Sinar Kategori 1 ialah Pada Bulan April

Kita sedia maklum bahawa pembayaran untuk bulan Mac i-Sinar Kategori 1 yang diluluskan pada Januari lalu telah diawalkan bermula pada 22 Februari lalu.

Berita ini sangat menggembirakan hati penerima. Hal ini kerana bukan sahaja i-Sinar yang dibayar malah juga i-Lestari serta Bantuan Prihatin Rakyat (BPR) fasa 1. Terlalu banyak bantuan yang diberikan dalam satu masa.


Tetapi ramai yang tertanya-tanya bilakah pembayaran i-Sinar Kategori 1 yang seterusnya akan dilakukan. Oleh itu sila rujuk di bawah

Pembayaran Seterusnya i-Sinar Kategori 1

Ramai penerima yang menganggap atau kemungkinan besar pembayaran i-Sinar untuk bulan April juga akan diawalkan pada bulan Mac.

Tetapi, kita sedia maklum bahawa pada 8 Mac kelulusan tanpa syarat i-Sinar kepada pemohon yang sebelum ini tidak layak akan dilaksanakan.

Manakala, baru-baru ini Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) telah mengeluarkan kenyataan rasmi menerusi halaman Facebook rasmi mereka.

Kenyataan tersebut adalah berkenaan pembayaran i-Sinar Kategori 1 yang seterusnya.

Dalam kenyataan tersebut, permohonan i-Sinar yang diluluskan pada Januari 2021 (Kategori 1), bayaran i-Sinar bagi bulan Mac akan diawalkan dan dibayar pada minggu akhir bulan Februari.

Manakala, pembayaran seterusnya i-Sinar akan dibuat 
 • pada bulan April
Melalui kenyataan tersebut, penerima Kategori 1 tidak akan menerima pembayaran bulan April pada bulan Mac tetapi pada bulan April juga. Hal ini untuk melancarkan urusan kelulusan tanpa syarat i-Sinar pada bulan Mac kelak.

Kenyataan Rasmi KWSP – Facebook
 

0 thoughts on “Pembayaran Seterusnya i-Sinar Kategori 1 ialah Pada Bulan April”

 1. Kerjasemasa kamu kata tiada bayaran mulan march.. Saya rasa kamu tarik balik ini tiada bayaran bulan march.. Isinar batch 1 mula pada 22 march..

  Reply
 2. Kategori 1 i sinar
  #14.1/11.1.2021(January)
  Bulan Pertama ada masuk Acc BSN Rm1,500
  #14.2/…..(February)
  Bulan Kedua Langsung Tak Masuk2 Lagi Ke Acc BSN Rm…..,Sampai sekarang ni pun belum lagi..Elya..Apahal KWSP Jadi Macam Tu…?

  Reply
 3. Yang ketegori 2 ni mcm mne plak x msuk2 lg hari2 cekh tgk dlm proses dlm proses.. syaratnya2 semua kite dah masuk kan nak syarat apa lg 10hari lagi dlm hari perkerje..yang lain ada yang dh dpt yang x dpt ni mcm mane plak…tlng lah infol

  Reply
 4. π‘Ίπ’‘π’‚π’•π’–π’•π’π’šπ’‚ π’Š π’”π’Šπ’π’‚π’“ 𝒅𝒂𝒏 π’Š π’π’Šπ’”π’•π’‚π’“π’Š π’…π’Š π’‚π’˜π’‚π’ π’Œπ’‚π’ 𝒅𝒂𝒏 π’…π’Š π’ƒπ’‚π’šπ’‚π’“ 2 π’Œπ’‚π’π’Š π’…π’π’Ž 𝒃𝒖𝒍𝒂𝒏 π’π’Š.. π’ƒπ’‚π’ˆπ’Š π’šπ’ˆ 𝒕𝒆𝒍𝒂𝒉 𝒍𝒖𝒍𝒖𝒔 π’”π’ƒπ’π’–π’Ž π’π’Š.. π’„π’–π’Žπ’‚ π’”π’šπ’‚ π’‰π’‚π’Šπ’“π’‚π’ π’Œπ’†π’π‘·π’‚ π’Š π’π’†π’”π’•π’‚π’“π’Š π’”π’šπ’‚ π’ƒπ’†π’π’–π’Ž π’…π’Š π’„π’“π’†π’…π’Šπ’•π’Œπ’‚π’ ..? 𝑰 π’”π’Šπ’π’‚π’“ π’”π’šπ’‚ 𝒅𝒂 𝒑𝒖𝒏 𝒅𝒑𝒕 π’–π’π’•π’–π’Œ π’Œπ’‚π’π’Š π’Œπ’†π’…π’–π’‚ π’…π’π’‚π’Ž 𝒃𝒖𝒍𝒂𝒏 π’π’Š.. π’•π’‘π’Š π’Š π’π’†π’”π’•π’‚π’“π’Š π’”π’šπ’‚ π’šπ’ˆ π’“π’Ž500 𝒕𝒖 π’‰π’‚π’π’šπ’‚ π’”π’†π’Œπ’‚π’π’Š 𝒔𝒂𝒋𝒂 π’”π’šπ’‚ 𝒅𝒂𝒑𝒂𝒕 .. π’”π’‘π’‚π’•π’–π’•π’π’šπ’‚ 𝒅𝒖𝒂 π’Œπ’‚π’π’Š π’‹π’–π’ˆπ’‚ π’…π’Š π’ƒπ’‚π’šπ’‚π’“ 𝒑𝒂𝒅𝒂 𝒃𝒍𝒏 π’π’Š π’Œπ’..𝒐𝒓 π’”π’šπ’‚ 𝒕𝒆𝒓𝒍𝒆𝒑𝒂𝒔 𝒔𝒆𝒔𝒖𝒂𝒕𝒖..

  Reply

Leave a Comment