Senarai Contoh Tambahan Penerima Kategori 1 i-Sinar (Gambar)

 

Kumpulan Wang Simpanan Pekerja kembali mengeluarkan senarai contoh tambahan / cadangan bakal penerima kategori 1 beserta kelayakan.

Senarai Contoh


1. Penggiat Seni

Kelayakan :
 • Aktiviti Seni berkurangan disebabkan COVID-19

2. Pemilik Restoran Makanan Laut

Kelayakan :
 • Sumber pendapatan daripada restoran terjejas


3. Juruterbang

Kelayakan : 
 • Kontrak kerja tamat September 2020

4. Pembantu Kedai Makan

Kelayakan :
 • Gaji dipotong separuh
5. Pengusaha Kantin

Kelayakan :
 • Sumber pendapatan utama terjejas


Senarai contoh tambahan lainnya sila rujuk artikel sebelum ini : 15+ Senarai Contoh Kategori 1

PERHATIAN : Info grafik diatas hanyalah gambaran contoh senarai bakal penerima kategori 1. Tidak bermaksud jika jenis pekerjaan anda tidak terdapat di atas, anda tidak layak. Selagi kelayakan anda sama seperti kelayakan kategori 1, anda berpeluang untuk memohon bermula 21 Disember nanti.


Sumber info : Facebook Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP).

0 thoughts on “Senarai Contoh Tambahan Penerima Kategori 1 i-Sinar (Gambar)”

 1. Saya ibu tunggal yg menanggung 3 org ank masih belajar ,saya bekerja tapi dipotong gaji sebanyak rm 500 sebulan ,saya ada komitment lain lagi nk kena bayar seperti persenol loan dan lain lagi,saya berharap sangat pihak kwsp dapat memberi kelulusan jika saya membuat pemohonan dan adakah saya layak untuk memohon bagi ketogeri 1 mohon jawapan

  Reply
 2. Saya masih bekerja dan kwsp saya masih tercarum….walaupun bekerja saya amat berharap dpt pengeluaran KWSP i sinar kerana sedikit sebanyak boleh membantu membayar perkara2 yg penting.

  Reply
 3. Saya masih mencarum. Tapi walau pun saya cuti lama dah. Stegah dari gaji saya kena potong 500.tinggal 500 lagi…bayar rumah tidak cukup apa lagi sara keluarga.. Mmm.. Apa lagi dengan kebuhan saya.. Apa saya di lulus kn pengeluaran kwsp. Sebab 2600 jx tempat simpanan kwsp

  Reply

Leave a Comment