Sign Petition Untuk Menyokong Cadangan DS Najib Keluarkan RM 10,000 Daripada Akaun 1 KWSP


Sedia maklum, beberapa hari kebelakangan ini kita sering mendengar berita tentang cadangan bekas Perdana Menteri keenam Dato Seri Mohd Najib berharap agar pihak KWSP membenarkan pencarum mengeluarkan RM 10,000 daripada Akaun 1 KWSP.

Hal ini kerana, berikutan pandemik Covid-19 semakin menunjukkan peningkatan yang mendadak (ks) seterusnya akan menjejaskan ekonomi rakyat.

Disclaimer : Informasi yang diberikan adalah  sahih. Penulisan informasi adalah disahkan oleh pihak kerjasemasa.com 

Kenyataan Dato Seri Najib

Kini ada banyak permintaan untuk kerajaan membenarkan keluaran “one-off” sehingga RM 10,000 dari akaun 1 KWSP bagi kegunaan mendesak (kerjasemasa.com). Saya rasa permohonan ini boleh dipertimbangkan dengan syarat pemohon juga tandatangan surat aku janji untuk berjanji mencarum semula pengeluaran “one-off” ini dalam tempoh dua tahun akan datang selepas ekonomi pulih – tidak termasuk caruman biasa.

Untuk meneruskan bacaan klik sini : Dato Seri Najib Cadang KWSP Benarkan Rakyat Keluarkan RM 10,000

Apa Itu Sign Petition ?

Sign petition atau bahasa melayunya berbunyi ‘tandatangan sokongan’ merupakan suara rakyat untuk menyokong sesuatu cadangan agar pihak kerajaan mengambil serius terhadapat cadangan tersebut.

Sebagai contoh, sewaktu permulaan PKP pada bulan Mac yang lalu rakyat telah membuat satu petisyen agar (ks) pihak kerajaan mengambil serius dengan krisis kewangan yang dihadapi akibat tiada pekerjaan / cuti tanpa gaji. Petisyen tersebut adalah cadangan untuk mengeluarkan wang daripada Akaun 2 KWSP. 

Impaknya, kerajaan dan pihak KWSP meluluskan dan menggelar ia sebagai ‘i-Lestari’ dengan memberi kebenaran agar pencarum mengeluarkan wang maksimum RM 500 sebulan.

Petisyen Untuk Menyokong Cadangan Dato Seri Mohd Najib

Kini, petisyen untuk menyokong kenyataan Dato Seri Mohd Najib telah menghampiri sebanyak 15,000 sokongan rakyat. (ks) Tugasnya mudah sahaja, anda hanya perlu (ks) share petisyen tersebut kepada kenalan anda agar jumlah sokongan semakin bertambah sehingga mencapai jutaan rakyat.

Cara membuat petisyen ? 

Sign in dan share sahaja. Dapatkan pautan petisyen di bawah0 thoughts on “Sign Petition Untuk Menyokong Cadangan DS Najib Keluarkan RM 10,000 Daripada Akaun 1 KWSP”

  1. saya su amat setuju memandangkan saya telah di tamatkan kerja,dengan status ibu tunggal yg perlu kan duit untuk kelangsungan hidup perlu bayar hutang dan menanggung anak

    Reply
  2. saya Ahmad Tazudin menyokong 100% kepada Dato'Najib..biarpun tak sampai 10,000 pun saya tetap sokong dia kerana dialah pemimpin terbaik bagi saya…👍

    Reply

Leave a Comment