Bantuan 150 Ribu Komputer Riba Kepada Pelajar

 

Pada pembentangan Belanjawan 2021 lalu, kerajaan menerusi Menteri Kewangan YB Tengku Zafrul telah mengumumkan bahawa syarikat GLIC dan GLC akan menyumbang komputer riba.

2021 ternyata memahami keperluan golongan muda atau belia yang memainkan peranan penting sebagai antara pelopor dan pengguna mengadaptasi teknologi terkini.


Jumlah Bantuan 

Sebanyak 150 ribu komputer riba yang akan diberikan. Sudah tentu, ia akan melibatkan seramai 150 ribu orang murid yang bakal menerimanya. Hal ini untuk membantu murid untuk memudahkan pelajar yang kurang membuat segala tugasan kerja.

Syarat Kelayakan
Ia akan melibatkan 500 buah sekolah di Malaysia sebagai projek rintis dan ia akan diselia oleh Yayasan Hasanah.

Murid-murid yang ditaja atau terlibat dengan Yayasan Hasanah bakal menerimanya. Bagi murid yang tidak terlibat secara langsung, tiada informasi yang diterima setakat ini adakah mereka turut berpeluang untuk menerimanya atau tidak. Kami akan update dari masa ke masa.

Cara Permohonan

Tiada permohonan khusus diperlukan setakat ini. Kemunkinan besar, info lanjut bakal kita terima awal tahun 2021 nanti. Kami akan sentiasa update, jangan risau.


0 thoughts on “Bantuan 150 Ribu Komputer Riba Kepada Pelajar”

 1. kami yg kerja pasaraya pun banyak jugak terjejas .penat kerja tak kan nk dapat duit sendiri nk kena ikut banyak syarat.bertambah susah la kami yg kerja pasaraya komisen ot tak ada.

  Reply
 2. Saya anak 6org semua sek….gaji suami 3500 saya suri rumah….ada kan tak layak….tlg lah jgn tengok gaji….tengok tanggungan anak. Dgn gaji 3k lebih nak byr rumah kereta duit dapur semua mana lah mampu nak beli komputer.harap pertimbang kan utk keluarga saya.

  Reply
 3. Saya mempunyai 3 org bersekolah… anak-anak saya sangat memerlukan komputer untuk belajar on9.. kami orang kampung memang tak mampu untuk beli sendiri komputer…

  Reply
 4. Suami saya kerja baiki kerosakan di hospital kerja sendiri ..golongam Asnaf . Saya tidak bekerja kerana menjaga Ibu mertua yg sakit stroke .. boleh ke saya dapat komputer untuk Anak saya yg tingkatan 4 dan tahun 5.. dirumah berebut tel hendak buat kerja sek..online

  Reply
 5. Salam saya golongan b40.dan suri rumah .suami tak berkerja lagi akibat pkp nie ,suami dah kena buang kerja.boleh Ker saya mohon komputer riba untuk anak2 saya yg bersekolah di usj8.mohon pensarahannya

  Reply

Leave a Comment