GKP 2.0 Rayuan RM 3,000 Mula Dibayar Pada 5 Februari (Jumaat)

 


Kerajaan telah membuka kembali permohonan rayuan untuk GKP 2.0 kepada yang gagal. Bantuan tersebut akan dibayar one-off RM 3,000 kepada perusahaan kecil dan sederhana (PKS)

Tarikh Pembayaran Bermula ?


Menurut kenyataan yang dikeluarkan oleh Menteri Kewangan, Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz, pembayaran bermula
  • 5 Februari 2021
Secara keseluruhan, bantuan ini akan dibayar kepada hampir 900,000 perusahaan kecil dan sederhana (PKS) mikro yang layak termasuk GKP 1.0 dan GKP 2.0 yang lalu.

Adakah Pembayaran Secara Berperingkat ?


Ya, sudah tentu. Pembayaran akan dilakukan secara berperingkat. Ini bermaksud, tidak semestinya pada 5 Januari nanti semua penerima akan menerima bayaran. Pembayaran sama dilakukan seperti BSH, BPN dan GKP 1.0.

Jika anda belum menerima bayaran pada5 Februari, sabar. Anda hanya perlu tunggu beberapa hari selepas itu.

Cara Pembayaran ?

Pembayaran akan terus dikreditkan ke akaun bank yang didaftarkan ketika permohonan Rayuan GKP 2.0.

Semakan GKP 2.0 ?

Kepada yang belum membuat semakan rayuan atau ingin buat semakan untuk kali kedua ?
Semak disini :

0 thoughts on “GKP 2.0 Rayuan RM 3,000 Mula Dibayar Pada 5 Februari (Jumaat)”

  1. Kesian keluarga mertua saya tiada pendapatan lain . Jangka GkP dpt .menghangpakna .. SSM pakai nama husband perusahan dh lama tp alasan xmasuk akal .. semoga orang tua mertua sya diberikan rezeki lain ..😭😭😭

    Reply
  2. Knapa luluskn berbilion2 bantuan utk rakyat tpi masih ramai lgi tak dapat ape2 pun..?? Ni la rakyat punya personal data digunakan utk melakukan penipuan dgn siap gambar ic..

    Reply

Leave a Comment