Pembayaran April i-Sinar Kategori 2 Telah Bermula Secara Berperingkat. Semak Tarikh Pembayaran Anda

 

Pembayaran i-Sinar Kategori 2 yang telah dilaksanakan pada 8 Mac lalu kini diteruskan lagi pada bulan April.

Sedia maklum bahawa, Kategori 2 i-Sinar merupakan pengeluaran tanpa syarat yang dibenarkan oleh kerajaan demi kelangsungan hidup rakyat sewaktu pandemik Covid-19.

Oleh itu, pemabayaran pada bulan April telah bermula.


Pembayaran April i-Sinar Kategori 2


Pembayaran bagi bulan April i-Sinar untuk Kategori 2 telah bermula pada 7 April 2-21. Ya, tarikh pembayaran sama seperti pembayaran bulan terakhir i-Lestari dan permohonan baharu GKP 3.0

Pembayaran ini adalah mengikut kumpulan/batch masing-masing. 

Untuk pengetahuan anda, pembayaran adalah mengikut tarikh pembayaran yang dipaparkan pada i-Akaun anda


Diatas merupakan salah satu contoh paparan pembayaran yang terdapat pada i-Akaun.

Seperti yang kita lihat pada gambar di atas : 

 • Pembayaran terakhir i-Sinar ialah pada 7 July 2021, ini bermakna pembayaran pada April juga sama iaitu pada 7 April 2021.
 • Tarikh pembayaran adalah berbeza-beza daripada penerima lain. Ada yang menerima awal, ada juga yang menerima lewat sedikit.
 • Pembayaran adalah mengikut kumpulan atau batch, sekiranya anda merupakan penerima batch 1 maka anda akan menerima pembayaran April bermula 7 April 2021 dan seterusnya mengikut batch anda.
Faham ?

Informasi Yang Anda Perlu Tahu

PEMBAYARAN BERJAYA KREDIT


Duit i-Sinar KWSP masuk terus ke akaun penerima.

PEMBAYARAN GAGAL KREDIT

Pembayaran i-Sinar tidak masuk ke akaun penerima disebabkan nombor akaun salah atau tidak aktif. Anda perlu tunggu makluman daripada pihak KWSP.


0 thoughts on “Pembayaran April i-Sinar Kategori 2 Telah Bermula Secara Berperingkat. Semak Tarikh Pembayaran Anda”

 1. Sya pon sama klau xsilap kwn bgitau msk last bulan nie sbb klau kira2 bru 11bulan msk kira last bulan nie ckup la 12bulan duit msk

  Reply
 2. Saya tak dpt LG pembayaran saya dari bulan 3 sampai bulan 4 saya pun tak tau kenapa bila cek kat kwsp dia org ckp tunggu cek sampai sekarang tak ada org call atau surat apa2 pun

  Reply
 3. Saya nak tanya,saya adalah sebahagian daripada penerima isinar Awal january 2021.dan telah membuat permohanan semuala seperti mana yang diwar warkan..iaitu pengeluaran isanar tanpa syarat/pindaan,pada tarikh 8/mac/2021,dan saya dapati keputusan permohonan saya yang kedua ini iaitu isinar tanpa syarat/pindahan juga telah pun diluluskan.persoalannya..bilakah permohonan isinar tanpa syarat/pindaan itu akan dibayar..sedangkan saya masih lagi ada menerima bayaran isinar yang terahulunya pada 5/april/2021 baru baru ini.oleh dengan itu saya mohon kepada pihak yang berkenaan agar dapat memberi keterangan yang lebih lanjut lagi atas kekeliruan ini..?

  Reply
 4. Asalamualaikum KWSP tolong saya punya sinar 7-4-2021 belum masuk lagi ni .. saya kategori 2 .. cek di akaun 7-4-2021 .. tapi p check di bank sampai bulan 5 dah ni belum masuk lagi .. tolong replay mesej saya ni .. saya perlukan. Wang saya ..

  Reply
 5. Saya pun belum masuk lagi .. di i akaun 7-4-2021 dah masuk .. pergi check di bank sampai sekarang dah masuk bulan 5 pun belum masuk duit lagi ..

  Reply
 6. Asalamualaikum KWSP tolong saya punya i sinar ketegori kedua .. saya check di i akuan 7-4-2021 sudah credits .. saya pergi bank check duit saya belum masuk lagi ni sampai sekarang dah masuk bulan Mei belum masuk duit lagi ..

  Reply

Leave a Comment